In gesprek met mevrouw Mélissah Knapen, eigenares/uitbaatster van de Culemborgse vestiging “Domino’s Pizza” aan het Chopinplein 2 op 5 januari 2017

* * *

Voorwoord.

Volgens afspraak meld ik, de opsteller van dit verslag, mij op 5 januari om 19.30 uur in de Pizza-zaak en word vriendelijk ontvangen door de uitbaatster, een energiek uitziende jonge vrouw, Mélissah Knapen.

Het gesprek vindt plaats in een enigszins afgeschermd hoekje van de hygiënisch ogende bedrijfsruimte waar alle pizza-activiteiten plaatsvinden. Tijdens ons gesprek blijft Mélissah heel alert reageren op de handelingen en/of vragen c.q. mededelingen van de in de zaak aanwezige medewerkers.

Hierdoor verlaat zij regelmatig haar “praatstoel” en dat geeft mij de gelegenheid kennis te nemen van aan de wanden aangebrachte (standaard) voorschriften met betrekking tot de te dragen uniformkleding, werkaanwijzingen en wat dies meer zij. Ook is de zaak uitgerust met een gps-volgsysteem waardoor de locatie (in het veld) van elke Pizzakoerier zichtbaar is op het aan de wand aangebrachte tableau.

Nadere kennismaking met Mélissah.

Mélissah werd 33 jaar geleden geboren op het Caribische deeleiland Haïti. Zij werd als heel jonge baby geadopteerd door een Belgisch gezin en in België heeft zij haar jeugd doorgebracht en de diverse schoolopleidingen gevolgd.

Op 18-jarige leeftijd rondde Mélissah met succes haar opleiding aan de Middelbare Hotelschool (in België) af waarna zij in deeltijd in de horecasector, ging werken. Gedurende die tijd volgde zij, naast haar werk, een drie jaar durende marketingopleiding die zij afsloot met het behalen van het bachelorship (red.: HBO + -niveau).  Vervolgens werkte zij zes jaar als consulent bij een uitzendbureau dat zich bezighield met het verschaffen van banen op bijna alle werk- en denkniveaus.

Mélissah: “Ik ben Marketing gaan studeren omdat ik op termijn een eigen zaak wilde hebben. Na twee jaren zoeken naar een horecaconcept waarin ik kon geloven, vond ik dit uiteindelijk bij de keten ‘Domino’s Pizza’. Na een interne managementsopleiding van 10 weken kreeg ik de gelegenheid als franchiser een eigen zaak op te zetten. Na relevant marktonderzoek werd gekozen voor deze locatie”.

Wat maakt Domino’s Pizza zo bijzonder?

Bij de beantwoording van deze vraag wordt even gerefereerd aan het wereldwijde karakter van deze horecaketen die in 1960 in Michigan (USA) werd opgericht en thans meer dan 8000 vestigingen heeft waarvan in Nederland ruim 200.  Over het bijzondere karakter van de Domino’s Pizza Nederland, vertelt zij: “ Ik vind het voor onze klanten heel belangrijk dat bij onze zaken bijna alles ambachtelijk wordt bereid; zelfs het deeg wordt door ons zelf bewerkt. De versheid van onze producten is daarmee gegarandeerd 100%”.

 

Het reilen en zeilen van het Culemborgse bedrijf.

De zaak beschikt voor het uitbrengen van bestellingen over 6 scooters en 3 fietsen, elk bemand door een parttimer. Het afzetgebied bestrijkt in beginsel 9 rijminuten vanaf de zaak waardoor de gewenste pizza’s direct kunnen worden geconsumeerd. Mélissah: “Op 2 mei 2016 is deze zaak geopend en vanaf het begin heb ik een goed gevoel over zowel de locatie binnen dit winkelcentrum als de levensvatbaarheid van mijn bedrijf. Onze klanten zijn gelukkig ook tevreden met onze producten annex klantvriendelijkheid.

Zelfstandigheid en zakelijke wensen voor de toekomst.

Mélissah: “Binnen het Domino’s concern vindt met onder meer de franchisers in een open structuur regelmatig overleg plaats. Met behoud van zelfstandigheid wordt het algemene concept van Domino’s dan besproken en waar mogelijk of nodig aangepast”. Ook mijn wensen voor de toekomst kunnen een onderdeel zijn van de besprekingen. Zelf hoop ik in dit verband over 2 à 3 jaar zo ver te zijn dat ik een tweede zaak in Nederland zal kunnen openen”. 

Vrijetijdsbesteding.

Mélissah geeft aan dat haar werkweken zo intensief zijn dat slechts weinig tijd overblijft voor hobby’s.  Voor één ding maakt zij echter tijd vrij. Mélissah: “Eén keer per week doe ik in clubverband de Zumba en daaruit put ik veel energie”. (red.: de Zumba is een fitnessprogramma gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dansen).

Slotwoord.

Inmiddels is het een klein uur later geworden en ook in de zaak is het stiller dan voorheen; twee gasten/klanten eten aan een sta tafeltje een pizza en praten wat met elkaar terwijl achter de toonbank/balie twee medewerkers alweer bezig zijn met de voorbereidingen voor de volgende dag. Met een welgemeend compliment voor de wijze waarop zij zich manifesteert als uitbaatster van deze Domino-Pizza zaak en de beste wensen voor haar toekomstverwachtingen, neem ik afscheid van een jonge zakenvrouw die het nog ver kan brengen in haar werkzame leven.

* * * *

Culemborg, 12 januari 2017

Jan J. Koopman  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welcome 200GBP Bonus at Bet365 here.